Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

De mooiste snorkel oceanen in de wereld.

Door: Dennis Verbaandert.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van bijzondere reizen.

Deze blog is geschreven op 13-10-2020.

Wanneer je jouw duikbril opzet, een snorkel op je gezicht plaatst en onder de watergrens duikt, beland je in een totaal andere wereld. Gevuld met excentrieke vissen, kleurrijk koraal en oeroude plantsoorten. Maar wat zijn nu de mooiste en meest bijzondere snorkel spots? Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet!

Tips voor het snorkelen.

– Zorg ervoor dat je dicht genoeg bij de oever, kust of boot blijft…. Je moet namelijk ook weer veilig terug komen
– Oefen jouw ademhaling extra in de weken voordat je gaat snorkelen. Leer ademen, klaar je oren en duik dieper!
– Waar je ook ter wereld snorkelt, de temperatuur en het klimaat zal verschillend zijn. Kleed jezelf voor de juiste temperatuur.

De mooiste snorkel plekken:

Duiken in het Great Barrier Reef - Australië.

Het wordt gezien als de meest legendarische plek op aarde om te snorkelen, de Great Barrier Reef in Australië. Nergens anders ga je zo genieten van alle bijzondere vissen, koraalriffen en oeroude plantsoorten. Het is dan ook het grootste en bekendste koraalrif ter wereld. Het Great Barrier Reef wordt gelukkig beschermd door UNESCO zodat het behouden blijft voor de generaties na ons.

Exotische vissen spotten bij de Galapagos eilanden.

Ergens in de Stille Oceaan vind je de Galapagoseilanden. Een verzameling van vulkaaneilanden waar de krach van de natuur heeft gezorgt voor unieke en bijzondere diersoorten. Zo kom je hier vogels en pinguïns tegen die je nergens anders op aarde kunt vinden. Het zal dan ook geen verassing zijn dat de onderwaterwereld hier iets magisch heeft. Ga wel altijd snorkelen in kleine groepjes om het eiland en de natuur zo veel mogelijk te beschermen.

De onderwater wereld bezoeken in Gili's - Indonesië.

Hoewel voor sommige mensen misschien nog wat onbekend ligt naast het Indonesische eiland Bali drie kleine eilandjes, de Gili’s. Rondom ieder eilandje ligt prachtig koraal waar een hoop verschillende vissen rondzwemmen. Verken de onderwaterwereld en spendeer de nacht op één van de eilandjes. Een hele bijzondere ervaring…

Snorkelen bij de Kaaiman eilanden.

Hoewel de Kaaimaneilanden ook wel bekend staat als een belastingparadijs, is de onderwaterwereld net zo prachtig. De aangelegen oceaan is bij vele duikers een ware favoriet om te verkennen. Voor de kust van het witte zandstranden liggen stukken koraal en oude scheepswrakken waar je prachtig kunt snorkelen. 

Diepzeeduiken bij Bonaire.

Het eiland Bonaire is naast een populaire vakantiebestemming ook een fantastische plek om te snorkelen. Er zijn meer dan 60 officiële snorkelplekken op Bonaire te vinden, met name aan de zuidkant van het eiland. Doordat er nauwelijks wind en golven zijn kun je heerlijk ontspannend snorkelen. Ontdek kilometers aan prachtig koraal…

 

Bedankt voor het lezen van deze blog over de mooiste snorkel oceanen in de wereld. We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende avontuur! Ben je klaar voor je volgende road trip? Heb je alles al om op pad te gaan? Zo niet bekijk onze webshop voor life-savers en toffe accessoires! Vond je deze blog nou leuk? We hebben nog veel meer andere blogs! Bekijk ze door hier te klikken!