Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

De mooiste regenwoud bestemmingen voor backpackers.

Door: Dennis Verbaandert.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van bijzondere reizen.

Deze blog is geschreven op 7-01-2021.

Natuur zoals in de boeken, exotische dieren, een tropisch klimaat en meer groen dan wij ons voor kunnen stellen. Het regenwoud blijft een bijzonder fenomeen. Maar met al die regenwouden op onze planeet kan je al snel door de bomen het bos niet meer zien. We hebben daarom de meest mooiste regenwouden op een rijtje gezet?

WILDE DIEREN SPOTTEN in het Chitwan National Park – Nepal

In Chitwan kun je allerlei bijzondere dieren en de prachtige habitatten waarin zij leven bewonderen. Naast de complete big five vindt je er neushoorns, lippenberen, wilde olifanten, Bengaalse tijgers & bizons. Tijdens het hiken door deze brede amazone kan je er zomaar krokodillen en apen tegenkomen. Verken de natuur zoals je het nooit eerder zag. Met magische open plekken, exotische dieren en unieke boomsoorten is Chitwan een absolute aanrader voor backpackers. 

Een reis door Andasibe – Madagaskar

Madagaskar wordt veelal gekenmerkt om al zijn exotische flora en fauna. Het Andasibe-Mantadia Nationaal Park is één van de beste plekken om natuurschoon te bewonderen. Daarnaast heeft dit gebied een samenstelling die je op weinig andere plekken ziet. Het gebied is namelijk erg vochtig, waardoor het is begroeid met een bijzondere combinatie van mos, lianen, palmen en bamboe. Een werkelijk tropisch regenwoud!

Andasibe is een relatief koel tropisch regenwoud, aangezien het rond de 1000 meter hoogte ligt. In dit prachtige gebied leeft de zeldzame Indri, oftewel de grootste halfaap ter wereld. Ook andere bijzondere dieren zoals kameleons, halfaapjes, kikkers en nog meer soorten lemuren. Ga het avontuur tegemoet…

natuur bewonderen in Monteverde – Costa Rica

In Monteverde heb je het beste van twee werelden. Zo kun je genieten van de natuurlijke rust, maar ook dingen doen die jou de stuipen op het lijf jagen. Ga samen met een lokale gids, en een zaklamp in de aanslag, een nightwalk te doen. Je gaat dan in het holst van de nacht opzoek naar wilde dieren die vooral ’s nachts actief zijn. Zo kom je unieke dieren tegen zoals vogelspinnen, slangen, luiaarden, stekelvarkens en gordeldieren. Wie weet kom je zelfs slapende vogels op takken tegen. Opzoek naar een spannende activiteit met een prachtige uitzicht? Ga dan ziplinen in de jungle van Monteverde. Via een kabel zweef je als het ware door de boomtoppen naar de andere kant van de amazone.

Backpacken door Tikal – Guatemala

Tikal is zonder twijfel de meest indrukwekkende Mayaruïne van Midden-Amerika. Ten tijde van de Maya’s  was Tiktal één van de grootste steden. Het is een indrukwekkend tempelcomplex dat diep ligt verscholen in de jungle. Opzoek naar een uitzicht over de amazone? Sommige tempels van Tikal kun je zelfs beklimmen, waardoor je uitkijkt over een prachtig groen regenwoud en de tempels die er bovenuit steken.

Naast al dit pracht en praal is Tikal ook de beste plek in Guatemala om wilde dieren te spotten, zoals tropische vogels, spinnen, slangen en meerdere soorten apen zoals Gibbons en Spidermonkeys. Als échte backpacker heeft Tikal daarnaast ook een hele gave mogelijkheid. Zo kun je midden in de jungle overnachten en wakker worden met het geluid van brulapen.

Bedankt voor het lezen van deze blog over de mooiste regenwoud bestemmingen voor backpackers. We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende avontuur! Ben je klaar voor je volgende road trip? Heb je alles al om op pad te gaan? Zo niet bekijk onze webshop voor life-savers en toffe accessoires! Vond je deze blog nou leuk? We hebben nog veel meer andere blogs! Bekijk ze door hier te klikken!