Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

Dé meest bijzondere hikes in Pategonië.

Door: Dennis Verbaandert.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van bijzondere reizen.

Deze blog is geschreven op 8-01-2021.

Natuur zoals je het nog maar weinig ziet, massieve kolonies van bijzondere diersoorten en uitzichten waarover menig mens wel is heeft gedroomd. Patagonië is een ongelooflijk mooie en bijna magische plek waar je ooit een keer moet zijn geweest. Ondanks dit gegeven is het nog een vrij onbekende plek. Gelukkig kunnen wij je er wat meer over vertellen. Zoals waarom Patagonië een te gekke plek is om te hiken en waar de beste routes liggen?

Waar ligt Pategonië?

Hoewel je misschien zou denken dat Patagonië een apart land is, blijkt de waarheid toch anders. Patagonië is namelijk een gebied dat zich duizenden kilometers uitstrekt over het zuiden van Zuid-Amerika. Het begint ten zuiden van de Rio Colorado-rivier in Argentinië en loopt tot aan de Straat Magellaan in het uiterste zuiden van het continent. Patagonië doorkruist daarnaast 2 landen: Argentinië en Chili. Als je in het zuiden van Patagonië bent, dan is zelfs Antartica dichtbij. 

Wat maakt Pategonië zo mooi?

Patagonië is een waar paradijs voor degene met liefde voor de natuur. Patagonië staat bekend als één van de mooiste en ruigste wildernissen ter wereld. Oftewel de perfecte omgeving voor hikers en backpackers. Het gebied is enorm dunbevolkt en maakt het mogelijk om uren te rijden zonder iemand tegen te komen. In deze ongerepte natuur die nog maar amper is bewoond tref je de meest bijzondere dieren. Mega kolonies van tienduizenden pinguïns, grote groepen luidruchtige zeeleeuwen, walvissen, enorme condors en kuddes guanaco’s zijn te vinden door heel Patagonië.

Video afspelen

Hiken door het Torres del Paine National Park

Torres del paine is een nationaal park in het zuiden van Chileens Patagonië en wordt met elk jaar populairder. De weergaloze gletsjers, meren en rivieren maken het tot één van de mooiste plekken op aarde. Een hike welke we zeker kunnen aanraden van Torres del Paine is het bekende W-Circuit. De route heeft de vorm van een W en neemt je mee langs alle iconische plekken in het park. Deze hike duurt ongeveer 4 tot 5 dagen, maar is het absoluut waard. Je kunt de hike ook uitbreiden via het O-Circuit, welke je verder de ongerepte wildernis in neemt.

Hiken door het Los Glaciares National Park

Zoals de naam al zo mooi zegt bestaat dit nationale park voornamelijk uit prachtige gletjers. Een plek waar eeuwenlang natuurgeweld heeft geleid tot een indrukwekkende ijswereld. Je vindt er maar liefst 47 grote jongens en dan nog eens 200 kleinere gletsjers. Het park is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. De Perito Moreno gletsjer is het meest bekend in het zuiden en wordt gekenmerkt door een gigantische ijsmassa. Onder begeleiding van een gids mag je hier zelfs overheen hiken (enkel tussen augustus – mei)Cerro FitzRoy is het meest bekend in het noorden. Een berg met een iconische, driehoekige piek. Deze beklimmen van deze berg is een flinke uitdaging en wordt vaak alleen door de allerbeste bergbeklimmers aangegaan.

Hiken door het Tierra del Fuego National Park

Met meer dan 630 vierkante kilometers aan baaien, stranden, donkerblauwe meren en gletsjervalleien is dit het ruigste park van Patagonië. De plek wordt ook wel het einde van de wereld genoemd. Helaas is maar een klein deel van het park toegankelijk voor publiek, maar het is absoluut de moeite waard. Opzoek naar uitdaging? Bewandel dan de Cerro Guanaco trail, de langste en zwaarste hike in het park. Hike door uitgestrekte veengebieden, beklim een steile helling van losse rotsen en kom uiteindelijk terecht op de top van de berg. Hier wacht het uitzicht van je leven…..

Bedankt voor het lezen van deze blog over de meest bijzondere hikes in Pategonië. We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende avontuur! Ben je klaar voor je volgende road trip? Heb je alles al om op pad te gaan? Zo niet bekijk onze webshop voor life-savers en toffe accessoires! Vond je deze blog nou leuk? We hebben nog veel meer andere blogs! Bekijk ze door hier te klikken!