Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien.

Door: Dennis Verbaandert.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van bijzondere reizen.

Deze blog is geschreven op 19-12-2020.

Het is de mooiste lichtshow in de wereld en tot op de dag van vandaag reizen mensen stad en land af om het te kunnen bewonderen. Dit mysterieuze licht verschijnt ‘s nachts aan de donkere hemel en danst tussen de heldere sterren in. Het Aurora Borealis, oftwel het noorderlicht, is alleen op sommige plaatsen te zien en is elke keer weer anders. Soms is het licht rood, paars, blauw of een combinatie van kleuren, maar meestal is het helder groen. Heb jij dit bijzondere fenomeen altijd al met eigen ogen willen zien? We hebben de mooiste plekken om het noorderlicht te zien verzameld in deze blog…

Wanneer kan je het noorderlicht zien?

Je kunt het noorderlicht zien in de wintermaanden, vanaf het einde van de herfst tot het begin van het voorjaar. Hierbij maak je de grootste kans om  het te zien tussen 18.00 uur en 01.00 uur. Er zijn helaas geen garanties dat wanneer je naar één van deze bestemmingen afreist dat je het het noorderlicht ook daadwerkelijk gaat zien. Er zijn veel factoren die het licht kunnen verhinderen. Zo kan bewolking of een volle maan al roet in het eten gooien. Ook licht van de bewoonde wereld kan ervoor zorgen dat het noorderlicht niet te zien is.

Handige tips voor het zien van het noorderlicht

#1 Yellowknife in Canada.

Een bijzondere plek in Canada is Yellowknife in de Canadese provincie Northwest Territories. In dit afgelegen stadje wonen voornamelijk eskimo’s. Naast genieten van de adembenemende natuur kan je genoeg avonturen beleven zoals hondensledetochten, wandelingen en vissen. Maar zodra het donker wordt komt er de wonderlijke natuurschow tevoorschijn, het noorderlicht! In Yellowknife is er amper neerslag of bewolking, waardoor vrijwel iedere nacht kraakhelder is. Dit maakt het de perfecte plek!

#2 In de hottub in IJsland.

Ijsland staat erom bekend dat er vrijwel geen luchtvervuiling is, waardoor de lucht super schoon is. Dit maakt Ijsland één van de mooiste plekken om het noorderlicht te zien. Want hoe schoner de lucht, hoe beter je dit bijzondere licht kunt bewonderen. Het is mogelijk om het noorderlicht in heel ijsland te kunnen zien. Dit is niet aan 1 plek gebonden in dit geval. Maak een roadtrip door de prachtige natuur of breng de avond door onder de sterrenhemel…

#3 Spitsbergen in Noorwegen.

In principe kun je in heel Noorwegen het noorderlicht zien, maar wil je de meeste kans hebben, reis dan af naar de Spitsbergen eilanden (Svalbard) in het noorden. Op deze eilanden is het niet heel erg koud, maar toch dik onder nul. Mensen komen hier voornamelijk voor de rust, de natuur en natuurlijk de Aurora Borealis (noorderlicht). Ook Tromsø in het noorden van Noorwegen is een populaire bestemming om dit natuurverschijnsel te zien.

#4 Kakslauttanen in Finland (Fins Lapland).

Ook Finland is enorm populair om het noorderlicht te spotten en ligt geografisch ideaal. Één van de meest bijzondere plekken om dit te doen is Kakslauttanen. In het noorden van Finland, in Fins Lapland, ligt de wintersportbestemming Saariselkä. Niet ver daar vandaan liggen de bijzondere Kakslauttanen iglo’s verscholen. Het bijzondere aan deze iglo’s is dat het dak volledig van glas is gemaakt. Zo kun je in jouw bed met een warme chocomel genieten van het prachtige noorderlicht. Kan jij een mooiere plek bedenken om in slaap te vallen?

#5 Aurora Sky Station in Zweden (Zweeds Lapland).

Dat het noorderlicht populair is, is wel bij iedereen bekend. Maar in het zweedse lapland gaan ze nog wat verder. In Abisko is namelijk het Aurora Sky Station gebouwd. Een speciaal gebouw om het noorderlicht te kunnen bewonderen. Vanuit het Abisko Bergstation kun je met een stoeltjeslift naar het Aurora Sky Station, waar je lekker kunt eten en tegelijkertijd kunt genieten van de mooiste lichtshow op aarde. 

Bedankt voor het lezen van deze blog over de 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien. We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende avontuur! Ben je klaar voor je volgende road trip? Heb je alles al om op pad te gaan? Zo niet bekijk onze webshop voor life-savers en toffe accessoires! Vond je deze blog nou leuk? We hebben nog veel meer andere blogs! Bekijk ze door hier te klikken!