Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

De 5 meest unieke woestijnlandschappen in de wereld.

Door: Dennis Verbaandert.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van bijzondere reizen.

Deze blog is geschreven op 8-01-2021.

Een zee aan zand kenmerkt de grote woestijnen der aarde. Hoewel je het niet direct zou zeggen komt zand in veel verschillende vormen en soorten. Van wit zand tot rood zand, dit zijn de 5 meest bijzondere woestijnlandschappen in de wereld. Voor de backpackers en hikers die bestand zijn tegen hete temperaturen en lange dagen in de zon.

Bezoek de Namib woestijn in Namibië

Men noemt het ook wel de oudste woestijn ter wereld. De Namib-woestijn staat bekend om zijn feloranje / rode zandduinen die zover het oog kan reiken te zien zijn. Het geeft een bijna magische uitstraling en versterkt het gevoel van een prachtige zonsondergang. Deze bijzondere woestijn is ruim 200 kilometer breed en 2000 kilometer lang. Hij loopt van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië. De Namib-woestijn is onderdeel van het grootste wildpark van Afrika, Namib-Naukluft National Park.

Op een kameel door de Sahara trekken

Bij een lijstje als deze hoort natuurlijk ook de Sahara in Afrika. Hier vind je landschappen waarbij je je eigen ogen bijna niet gelooft. Deze in Noord-Afrika gelegen zandzee is de grootste woestijn ter wereld. Een eindeloze vlakte van zandduinen en rotsachtige gebieden zoals in vele verhalen wordt beschreven. Niet echt een plek waar je de weg kwijt wilt raken, maar wel overweldigend mooi. Al dit pracht en praal op een bijzondere manier verkennen? Ga dan met een lokale gids op kamelentocht. Voor deze bijzondere dieren is de enorme zandvlakte altijd hun thuis geweest. Geniet van prachtige uitzichten en dwaal weg beseffend dat dit waarschijnlijk de mooiste reis van je leven is….

Hike door the wave woestijn in Arizona

Dit prachtige zandstenen fenomeen ben je waarschijnlijk al wel is tegengekomen in documentaires, films of boeken. Het is dan ook de droom van menig fotograaf en filmmaker. Deze unieke golf van verschillende laagjes bestaat uit U-vormige valleien die zijn geërodeerd door de wind. De grootste vallei is door natuurkrachten uitgehold tot wel 19 meter breed en 36 meter lang. Men noemt het dan ook niet voor niets The Wave. Een woestijn als deze vind je nergens anders op de wereld. Geinspireerd? Begrijpelijk, The Wave is te vinden in de Amerikaanse staat Arizona, aan de grens met Utah.

backpack door de witte woestijn in egypte

De witte woestijn in Egypte, ook wel de Sahara el Beyda genoemd. Hij is te vinden op 45 kilometer van het plaatsje Farafra in Egypte. Één stap in het witte, romige gekleurde zand en je waant je op een andere planeet. Intense zandstormen en erosie hebben grote krijtrotsen gecreëerd. Overdag zijn de rotsen oogverblindend wit, maar wanneer de zon onder gaat lijken ze wel van goud. Een erg bijzondere ervaring om ooit een keer gezien te hebben.

 

trek door het White Sands National Monument in mexico

Het is één van de meest bijzondere plekken op de wereld. Hoewel het net lijkt op een gigantische sneeuwvallei, is de waarheid nog iets unieker. Wat je ziet is namelijk een witte woestijn bestaand uit uitgestrekte zandduinen en gipskristallen. Het is net alsof het witte zand golft in een zee vol mysterie. Dit park en nationaal monument in een wordt het White Sands National Monument genoemd en is te vinden in New Mexico. Vanwege de minerale samenstelling voelt het zand gek genoeg koud aan, hoe warm het buiten ook is. Het blijft natuurlijk een woestijn. Het White Sands National Monument bevindt zich op een hoogte van 1291 meter.

 

Bedankt voor het lezen van deze blog over de 5 meest unieke woestijnlandschappen in de wereld. We hopen je wat inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende avontuur! Ben je klaar voor je volgende road trip? Heb je alles al om op pad te gaan? Zo niet bekijk onze webshop voor life-savers en toffe accessoires! Vond je deze blog nou leuk? We hebben nog veel meer andere blogs! Bekijk ze door hier te klikken!