Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

Backpacken met familie doe je zo!

Door: Luc de Koning.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van backpacken.

Deze blog is geschreven op 14-10-2020.

Je hebt een super leuk gezinnetje, maar hebt altijd al de droom gehad om verre reizen te maken of te backpacken. Geen enkel probleem! Door middel van deze blog vertellen wij hoe reizen en in bijzonder backpacken net zo leuk kan zijn met een gezin. Wij hopen veel zorgen weg te nemen en jou te motiveren tot jouw welverdiende wereldreis, veel leesplezier!

Hoe begin ik een reis met kinderen?

Het liefst zou je nu gelijk jouw tassen inpakken en gaan met die banaan! Maar dit is niet de verstandigste keuze. Wij raden aan om eerst klein te beginnen en niet gelijk een reis in te plannen van 6 weken. Om te kijken of backpacken wat voor jouw gezin is kan je het beste een reis plannen die 1 á 3 weken lang is en niet al te ver van huis, maar verleg wel je grenzen naar het onbekende! Tijdens deze eerste reis zal je tegen wat problemen aanlopen, maar dit kan je mooi mee nemen naar de uiteindelijk droomreis! Let’s start an adventure together!

Minimale bagage.

Ook is dit een tip in onze blog over 7 tips voor iedere backpacker deze blog is te lezen door hier te klikken. Niemand vind een te zware rugzak leuk vandaar dat wij deze tip geven. Zeker als je reist met jonge kinderen is dit een echte must! Jonge kinderen vinden zo’n zware rugzak natuurlijk helemaal niks. Door alleen hetgeen mee te nemen dat je echt nodig hebt kan je altijd nog de bagage van je kinderen dragen (als je dat nog niet deed). De kleintjes kunnen bijvoorbeeld de lunchpakketten en andere voorwerpen die niet al te zwaar zijn vervoeren in hun rugzakjes. 

Overleggen is een must.

Jij bent normaal gesproken de ‘baas’ over jouw kinderen en jij bepaald wat er wel en niet gebeurd. Op een dergelijke reis adviseren wij om de kinderen bij het overleg te betrekken. Je kunt samen een plan verzinnen en naar elkaar luisteren. Vraag bijvoorbeeld wat zij willen doen of wat zij nog graag willen bezoeken. Je moet altijd onthouden dat je met elkaar bent en je zult soms wat trager reizen door de kinderen en dit is niet perse erg, zolang je maar samen geniet! Stick together!

Family backpack tips & tricks

Leren tijdens de reis.

Als je voor een langere tijd weggaat zou jij jouw kinderen zelf les moet geven omdat zij natuurlijk veel stof missen vanuit school. Naast dat de cultuur en geschiedenis van de bezochte landen veel kan bijleren zou er ook tijd moeten worden vrijgemaakt voor thuisonderwijs. Je zou boeken en opdrachten van school kunnen meenemen. Ook kan je ervoor kiezen om je kinderen wat bij te leren via de talloze online leerprogramma’s! From student to teacher. 

Thuiskomen na wereldreis.

Na deze onvergetelijke wereldreis met de mooiste mensen op de wereld, moeten jullie weer terug in jullie oude routine. Dit zal in het begin weer erg wennen zijn. Laat iedereen bijkomen van jullie reis en neem de tijd om weer te wennen aan Nederland. Nadat jullie weer gesetteld zijn kunnen de normale taken en afspraken weer worden opgepakt. De kinderen weer naar school en de ouders naar werk! Als alles weer normaal is kunnen jullie weer een nieuwe reis plannen! 

In deze blog hebben we wat tips gedeeld die erg handig kunnen zijn als je graag wilt backpacken met de gehele familie. Hopelijk hebben we reizen met kinderen mogelijk gemaakt en jou een beetje geïnspireerd om deze droom na te jagen! Ben je benieuwd naar andere blogs, klik dan hier. Klaar om te vetrekken? Check onze webshop voor handige reis gadgets/accessoires!