Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

Backpacken in Vietnam.

Door: Luc de Koning.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van backpacken.

Deze blog is geschreven op 05-01-2021.

Een van de populairste landen als het gaat om backpacken, Vietnam. In deze blog lees je alles over backpacken in Vietnam. We gaan het hebben over de tofste locaties, wat informatie over Vietnam zelf, het lekkerste eten en nog meer! Veel leesplezier!

Mooiste plekken in Vietnam.

Vietnam is een van de mooiste landen om een trektocht door te maken. In Vietnam zijn enorm veel trekpleister die het reizen waard zijn! Wij hebben de mooiste plekken op een rijtje gezet. We beginnen met Sapa (links). Sapa kent een bergachtig landschap en staat vol met de grootste rijstvelden. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige wandeltocht. Op nummer 2 staat, Hanoi. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Ontdek de lekkerste street food en ga op avontuur door deze chaotische, maar toch ongelooflijk mooie Hanoi. Als laatste hebben wij gekozen voor Halong Bay. Kijk op tegen de wereldberoemde kalkstenen. Grijp je kans en beleef één van de zeven wereldwonderen.

Over Vietnam.

Vietnam is een enorm mooi en veelzijdig land. Vietnam is een echt backpack land. De locals zijn de meest gastvrije mensen van de gehele wereld. Daarnaast is het eten verrukkelijk en super goedkoop! We hebben het net al even over bezienswaardigheden gehad, maar Vietnam kent ongekend veel toffe locaties. Er is altijd wel wat te doen! Een ander voordeel van Vietnam ten opzichte van andere Aziatische landen is dat de bevolking redelijk goed Engels kan. Hierdoor kan je nooit de weg kwijt raken. 

Street food in Vietnam.

Het eten in Vietnam is altijd super lekker. Vietnam behoort daarom ook tot een van de landen waar het eten altijd goed is. Een van de meest gegeten gerechten is Pho. Dit is een soort noedelsoep die altijd goed gevuld is met rundvlees dan wel niet kip. Daarnaast zijn loempia’s een gerecht dat ook erg vaak gegeten wordt in Vietnam. Er zijn natuurlijk ook gekkere dingen te vinden op de Vietnamese menukaart. Wij geven dan ook als tip om wat Vietnamese woordjes te leren om de menukaart beter te begrijpen. 

 

 

Visum kopen voor Vietnam.

Vietnam is een van de enige landen waar je van tevoren een Visum moet regelen. Er zijn verschillende opties als het gaat om een visum aanvragen. Je kan onder andere kiezen voor een visum on arrival. Daarnaast zijn nog een aantal andere optie. Voordat je naar Vietnam vertrekt kan je dit wel het beste eerst hebben geregeld. 

Dit was al weer deze blog over backpacken in Vietnam. Gaan wij jou zien in Vietnam of ben je toch op zoek naar een andere locatie? Als je nog vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen! Nog iets nodig voordat je op reis gaat? Neem een kijkje in onze  webshop! Nog meer blogs lezen? Klik op de knop hieronder.