Wordpress

Gratis verzending en retourneren boven 50 euro

7 tips voor iedere backpacker.

Door: Luc de Koning.

Mede-eigenaar van TrueHikers en expert op het gebied van backpacken.

Deze blog is geschreven op 11-10-2020.

Dit is de eerste blog post op onze website. In dit bericht gaan wij in op een aantal tips die super handig zijn voor jouw volgende avontuur! Wij willen je graag helpen met jou onvergetelijke reis. Om jou te helpen hebben wij 7 enorm handige tips op een rijtje gezet, veel lees plezier!​

Tip #1: Voorbereid op reis gaan.

Voorbereid zijn is misschien wel het belangrijkste van een zorgeloze reis. Het klinkt vanzelfsprekend, maar zelfs wij als ervaren reizigers zien altijd wel wat over het hoofd. Om te zorgen dat je niks vergeet kun je het beste een lijstje maken met wat je allemaal mee wilt nemen. Zodra het lijstje is gemaakt kan je op je gemak alles inpakken en zonder zorgen op reis! Ook raden wij aan om wat reisblogs of andere literatuur te lezen over de bestemming of bestemmingen. Be prepared!​

Tip #2: Licht reizen.

Een lichte rugzak is een echte pro tijdens het backpacken! Een zware rugzak kan elke mooie reis verpesten, daarom is dit onze tweede tip. Je zal afwegingen moeten maken in wat je meeneemt en wat niet. Wij zorgen er altijd voor dat onze backpack is gevuld met de meest belangrijkste spullen, zoals: portemonnee, passpoort etc. Zodra je de meest belangrijke spullen hebt ingepakt moet je nagaan waar je zonder kan en wat je echt nodig hebt. Let’s get packing!​

Tip #3: Niet teveel plannen.

Backpacken is een en al avontuur. Dat is het leuke aan backpacken! Om de reis echt onvergetelijk te maken raden wij aan om zo min mogelijk te plannen. Door alleen je vlucht en eerste nacht te boeken houdt je de reis extra spannend. Daarnaast is vooruit plannen veel duurder! Daarom raden wij aan om je reis globaal uit te stippelen dan zien je vanzelf wel waar je komt. Het klinkt misschien spannend, maar dit is het echt waard! It has always been about the journey not the destination.

Tip #4: Goede reisuitrusting.

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt op een reis, goede reisuitrusting. Tijdens onze eerste reizen zijn wij tegen veel problemen aan gelopen omdat wij niet de juiste ‘travel gear’ bij ons hadden. Zo is een goede rugzak echt een must! Daarnaast zijn er nog veel meer gadgets en accessoires die een reis veel leuker kunnen maken. Wij hebben door onze eigen ervaringen de handigste accessoires en gadgets voor reizigers samengesteld. Deze zijn allemaal te vinden in onze webshop! Neem na het lezen van dit artikel snel een kijkje! 

Tip #5: Beveiliging voor je spullen.

We kennen allemaal de verhalen over reizigers die zijn bestolen of zelfs opgelicht door een van de ‘locals’. Om dit te voorkomen raden wij aan een slotje of zelfs een klein kluisje mee te nemen op reis. Met het slotje kan je jouw geliefde spulletjes makkelijk beschermen tegen diefstal. Daarnaast raden wij het aan om de duurste camera of andere dure spullen zoals sieraden niet mee te nemen. Ook in onze webshop zijn producten te vinden die diefstal voorkomen. Better safe than sorry!

Tip #6: Reizen met een budget.

Het laatste wat je wilt is zonder geld komen te zitten. Let daarom op je budget en bespaar waar nodig. Bespaar bijvoorbeeld op overnachtingen. Ten eerste is het zonde van je geld om veel uit te geven aan een duur hotel, daarnaast houdt je geld over voor andere leuke dingen. Verder kan je het beste ervoor zorgen dat je een backup rekening of pas hebt waardoor je nooit zonder geld komt te zitten. 

Tip #7: Gewoon gaan.

Er zijn heel wat mensen die willen backpacken of verre reizen willen maken, maar toch haken zij af. De laatste tip die wij mee willen geven is dat je gewoon moet doen! Treed uit je comfortzone. Er zijn zoveel mooie plekken te verkennen, je leeft immers maar 1 keer! Waar wacht je op? It’s time for an adventure of a lifetime!

Dit was onze eerste blog post! We hopen dat wij jou wat verder hebben geholpen met onze kennis. We hebben in dit bericht 7 tips besproken voor iedere backpacker. We hebben het gehad over veiligheid, voorbereiding en nog veel meer! De besproken producten, zoals een slotje zijn te vinden in onze webshop. Wil je nog meer tips & tricks of meer te weten komen over wat onze wereld te bieden heeft klik dan hier!